Meny

BAR SNACKS

Hjalmars Vitlöksbröd 65:-
Surdegsbröd, med aioli samt gräslök.
Hjalmars Garlicbread,Sourdough bread with aioli and chives.

Friterade lökringar 55:-
Serveras med honung & riven parmesanost.
Deep-fried onion rings. Served with honey & grated parmesan.

• Friterade tunnbröd med örtdipp 45:-
Deep-fried flatbreads with a herb dip

Ostbricka 95:-
3 sorters ost, knäckebröd från solmarka gård samt tomatmarmelad.
3 kinds of cheese, crispbread from solmarka farm and tomato marmalade.

Rotfruktschips med örtdipp 45:-
Mixed roots chips with a herb dip

• Nötmix 35:-
Mixed nuts

• Ölkorv 45:-
Beer sausage

FÖRRÄTTER / STARTERS

Kantarellravioli 105:-
Kantarell, champinjon, lök, timjan samt örtolja.
Chanterelle ravioli
Ravioli filled with Chantarelle, mushroom, onion and herbs.

Råbiff av oxinnanlår (även som helportion inkl. pommes.) 135:- / 225:-
Serveras med picklad portabello, rödbeta, kapris, rödlök,
friterad gullök, dijonnaise, torkad persilja,
müssli på rödbeta, skocka och persilja, samt skockachips.
Beef tartar (also served as a whole portion incl. french fries.)
Served with pickled portabello, boiled beetroot, capers, red onion, deep fried yellow onion, dijonnaise,
air dried parsley, parsley powder, müssli on beetroot, artichoke and parsley, and artichoke chips.

Gravad röding 145:-
Serveras med fermenterad vit sparris, hollandaise, bovetekrisp,
samt rödbets och solrosskott.
Char
Served with white asparagus, hollandaise, crisp of buckwheat,
and red beet and sunflower shot.

Plocktallrik 165:-
Plocktallrik med salami, ost,
picklade morötter & blomkål, marinerade oliver, tunnbrödschips, rotfruktschips samt örtdipp.
“Plocktallrik”
Mixed plate with salami, carrots,
marinated olives, deep-fried flatbreads, root fruit chips and herb dip.

VARMRÄTTER / MAIN COURSES

Pestotagliatelle 190:-
Med Svensk kycklingfilé, mozzarella, tomat samt pesto på basilika.
Pesto tagliatelle
Served with Swedish chicken fillet, mozzarella, tomato and basil.

Vår egengjorda korv 190:-
Serveras med surkål, kokt potatis, svartrotschips, körvel,
müssli på palsternacka och persilja samt senapssås.
Sausage
Served with sauerkraut, boiled potatoes, black rhino chips, chervil,
müssli on parsnip and parsley and mustard sauce.

Smörstekt lax 195:-
Serveras med kokt potatis, vitvinsås, chillipicklad gurka,
rostade hasselnötter, gräslök, dill samt löjrom.
Salmon
Served with boiled potatoes, white wine sauce, chilli pickled cucumber,
roasted hazelnuts, chives, dill and white fish roe.

Vår egengjorda orginalburgare 195:-
På småländsk högrev & oxbringa med klassisk dressing,
isbergssallad, karamelliserad lök, ost samt vårt hembakade bröd.
Serveras med pommes & aioli.
Our homemade burger
Made from chuck roll and brisket with classic dressing, iceberg lettuce,
caramellised onion, cheese and our homemade bread.
Served with french fries and pickles.

Portabelloburgare 195:-
med tryffelmajonnäs, västerbottenost bakad tomat.
samt vårt hembakade bröd.
Serveras med pommes & aioli.
Portabello Burger
with truffle mayonnaise west bottom cheese baked tomato
and our homemade bread. Served with french fries and pickles.

Hjalmars Schnitzel 185:-
Gjord på svensk gris, serveras med rostad potatis,
smör med kapris & vitlök, citron, persilja samt ärtkompott.
Hjalmars Schnitzel
Made from Swedish pig, served with roasted potatoes,
butter with capers & garlic, lemon, parsley and pea compote.

Ryggbiff 255:-
Svensk ryggbiff serveras med rotselleripuré, picklad rotselleri,
rotsellerichips, sockerärtor, grönkål, broccoli, svampsås samt timjan.
Beef
Swedish beef steak served with celeriac puré, pickled celeriac, celeriac chips,
cauliflower, sugar snaps, broccoli, mushroom sauce and thyme.

DESSERTER / DESSERTS

Brownie med kola och karamellcrème 95:-
Med pistagekrisp, hallongelé bakad kakao samt grädde.
Brownie with caramel filling.
With candied pistachio nuts, raspberry jelly and cream.

Lemon curd med italiensk maräng. 95:-
Lemon Curd with Italian meringue.

• Hjalmars tryffel. 35:-
Hjalmars truffle.


Menyn gäller från 20181023 / valid from 20181023

© 2018: Hjalmars Bar & Restaurang, All Rights Reserved | Awesome Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress